Åka pulka



Lilla Jodie vill ju inte gå så långa promenader nu på vintern.
Då kom vi på att hon kan ju åka med i alla fall, så hon får komma ut lite =)

Jodie Funderar

Jodie undrar vad vi gör. (Husse tankar.)

Dagens

Idag blev det att åka till Sala och hälsa på lite folk. Och självklart följde våra "barn" med ;)


Mys =)




Gumman min

Ska då alltid ligga nära, när hon inte får vara i knä så klättrar hon upp på soff ryggen och vilar sig mot mitt huvud =) Tokiga hund..




Söta Som Socker

Mysiga djur =)



Nu ska vi åka och titta på mammas rottweiler valpar, kul =)

Kennel Chiltanas <---Här kan ni gå in och titta om ni blev nyfikna nu =)


Tips

Det Ingela tipsade om i lördags heter C-flex, sen var det även något som heter Glucosamin. Det ska vara bra för leder. Hon sa att hon hört om hundar som knappt kunnat gå på grung av problem med leder, sen när dom fått C-flex och Glucosamin har dom blivit nästan helt återställda. Jag har sökt lite på internet och det är massa vitaminer i det också. Ni får söka lite själva om det, om ni är ntresserade. Man kan ta det själv också, även om det står att det är till hund på förpackningen. Jag ska i alla fall köpa sånt.

Sen berättade hon även att man kan ge hundar ingefära om dom har ont, ska tydligen vara smärtindrande. Också bra att veta =)


Prat

Det kom som sagt hit en kvinna (Ingela heter hon) för att prata med djuren här i lördags.
Det var intressant. Hon började med att säga; Jag får rysningar av den här katten! (Gun-Britt) Va? sa vi. Man han ju tänka mycket innan hon svarade. Hon sa att det var bland de smartaste katter hon träffat på. Att hon hade varit med och lyssnat på oss när vi setat och diskuterat räkningar i köket. Hade hon varit människa så hade hon varit ett snille, sa Ingela. Katten tycker även att hon är finast här, att det bara är hon som får skaffa ungar, för det är bara hon som är fin nog. Haha =)


Fridolf: Hon sa att han bott litet och väldigt kallt, som i en hall sa hon (han bodde i husvagn förut).
Sen sa hon att han hade varit med husse, fast husse hade varit borta. Hon frågade om gamla husse hade problem med droger, eftersom han vart helt borta, fast han var där, som Fridolf beskrev det. Men han hade problem med alkohol, har vi hört. Så det är ju förklaringen till det. Sen sa han att gamla husse var snäll, men att han orkade inte riktigt. Fridolf är nöjd här och han vet att om det skulle hända nått så vi inte kan ha honom kvar, så får han flytta till Olas föräldrar, han är väl medveten om det. Han har bott med en tjej, när han va valp, men som lämnade bort honom och sedan dess har han inte litat på tjejer. Sen var det någon nerknarkad kärring som hade vart rädd för fridolf och viftat med armarna och skrikit åt honom. Han kände också att det var han som fick hålla koll på läget, att han hade mycket ansvar. Jag frågade varför han ser så rädd ut när jag städar, då sa hon att det var för att han inte har sett såna grejer förut och att han inte vet vad jag håller på med.
Hans inre organ tål inte salt mat, så det skulle vi sluta med om vi vill att han ska leva längre. Han kan börja spy gult om han får för mycket salt. Då har vi förklaringen till att han spydde gult en gång förut då.
Och enligt henne kommer han bli 15 år, om man sköter det rätt. Gammal och senil sa hon. 

Jodie: Jodie är också nöjd med livet. Hon vet att hon är min bäbis och ibland utnytjar hon det. Hon tycker om maten jätte mycket. Jag brukar små springa och ha Jodie att jaga mig, det berättade hon och hon tycker att det är jätte kul. Jodie brukar alltid förfölja mig när jag dammsuger, så jag frågade varför hon gör så. Då sa hon att Jodie tycker att det är som en inbjudan till lek. (Jag upptäckte igår att det faktist var så)
Hon hade inte så mycket att säga, allt var bara bra. Jag kanske har glömt lite...
Hon sa att Jodie kommer åldras fort och få dålig syn och problem med lederna. Mindre kul att höra. Men jag har några år kvar med henne.
Vi fick tips på ett pulver man kan ge i maten, så att lederna håller sig längre. (Jag kan lägga ut namnet på det sen om ni vill veta)

Sen sa Ingela att alla djuren är mycket nöjda med livet här och har sin egen plats och sina egna grejer för sig.
Lägenheten var så lugn och harmonisk sa hon, så hon skule kunna tänka sig att flytta hit =)


Men jag är lite besviken på att jag inte fick vea mer om Jodie, det var ju ändå henne jag tänkte på när jag ringde och bokade. Har 100 obesvarade frågor..

Men, men. Hon skrev ner allt hon fick in, så hon ska skicka ett ren skrivet papper hit. Då kanske det kommer ut mer här =)



Längtar

Nu längtar vi till lördag här =)
Vi har bjudit in en kvinna som talar med djur. Ni får dum förklara oss om ni vill,men den här kvinnan kan sina saker. Gud vad spännande det ska bli att få höra vad alla djuren tycker och tänker =)
Jag har skrivit ner några frågor (26 st) och fler hinner det väll bli tills på lördag. Man vill ju veta hur Jodie känner sig nu, hur hon mår. Hoppas vi får några svar i alla fall =)

Jag har förresten köpt en bok också. Hoppas jag lär mig nått =)




RSS 2.0